Persbericht - Antwerpen - Arrestatie in witwasdossier

De onderzoeksrechter heeft onlangs de opdracht gegeven aan de Federale Gerechtelijke Politie om verschillende huiszoekingen uit te voeren in een onderzoek naar witwaspraktijken van een criminele organisatie.

Het onderzoek werd in het najaar van 2017 opgestart en richtte zich op de praktijken van de zaakvoerders van een vennootschap die in het centrum van de diamantwijk in Antwerpen een goudhandel uitbaatten. De goudhandel diende als dekmantel voor het witwassen van criminele gelden.

Midden november vonden huiszoekingen plaats in de handelszaak en in de woningen van de Israëlische hoofdverdachte B.M. (43) en zijn vader G.M. (69). Daarbij werd voor meer dan 100.000 euro  cash geld, diverse luxegoederen en twee voertuigen in beslag genomen.

Het gerechtelijk onderzoek richtte zich verder ook op de betrokkenheid van de verdachten bij het ondergronds versluizen van betalingen voor leveringen van cocaïne afkomstig uit Zuid-Amerika. Uit het onderzoek bleek dat hoofdverdachte B.M. veelvuldig naar Zuid-Amerika reisde.

Hij kon in Paraguay opgepakt worden en bevindt zich nu in de Verenigde Staten in afwachting van zijn uitlevering naar België. Speurders van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen zullen het internationale netwerk van B.M. verder blootleggen en het Antwerpse gerecht vraagt de uitlevering van B.M.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen