Persbericht - Antwerpen - Arrestaties in onderzoek naar wederrechtelijke vrijheidsberoving

 

In een gerechtelijk  onderzoek naar wederrechtelijke vrijheidsberoving heeft de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen in opdracht van de onderzoeksrechter 5 verdachten gearresteerd.

 

In de nacht van 9 augustus 2022 zou een groepje personen een plan beraamd hebben om een brandbom te gooien naar een pand in de Van Lissumstraat in Deurne. Na eerdere incidenten had de geviseerde familie zelf bewakingsteams samengesteld om hun adressen te beschermen tegen aanvallers. In dat kader zou een groep van drie onderschept zijn in de Wipstraat in Antwerpen. Van daaruit werden twee mannen naar een locatie gebracht, waar ze werden vastgehouden, geslagen en gefolterd. Uiteindelijk werden de slachtoffers vrijgelaten. Enkele weken geleden doken foto's en filmpjes van deze feiten op in de media.

 

Dankzij doorgedreven speurwerk konden de vermoedelijke betrokkenen tijdens het geopende gerechtelijke onderzoek geïdentificeerd worden. De onderzoeksrechter had de opdracht gegeven om vanochtend zes huiszoekingen uit te voeren in Berchem, Borsbeek, Deurne en Steenokkerzeel. Daarbij werden vier mannen en een vrouw tussen 20 en 31 jaar gearresteerd. Ze zullen in de loop van de dag verhoord worden. Daarna zal de onderzoeksrechter beslissen over hun aanhouding.