Persbericht - Antwerpen - Arrestaties rond druggerelateerde geweldsincidenten

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter heeft intussen drie aanhoudingen verricht in gerechtelijke onderzoeken naar druggerelateerde geweldsdelicten in Berchem en Deurne vorige maand.

Op 13 mei 2022 werden rond 22.27 uur twee explosieven vanuit een voorbijrijdende auto gegooid naar de gevel van een woning in de De Gilmanstraat in Deurne. Via camerabeelden en getuigenissen kreeg de politie een auto met Nederlandse nummerplaten in beeld. Via een samenwerking met PZ Antwerpen, de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen en Nederlandse politiediensten konden na een achtervolging tot in Nederland twee mannen gearresteerd worden. De Nederlanders van 19 en 21 werden intussen uitgeleverd aan ons land en de onderzoeksrechter heeft hen gisteren aangehouden voor beschadiging of vernieling van roerende goederen bij nacht, inbreuken op de springstofwetgeving en deelname aan een criminele organisatie.

In de nacht van 24 mei 2022 werden rond 2.52 uur schoten afgevoerd op de gevel van twee panden aan Baron De Catersstraat in Berchem. Het onderzoek leidde ook daar naar een auto. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen kon een 25-jarige man in Vorst arresteren. Afgelopen weekend werd hij onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De geboekte resultaten kunnen gerealiseerd worden dankzij een maximale samenwerking tussen lokale en federale politie Antwerpen.

Het Openbaar Ministerie neemt deze druggerelateerde misdrijven zeer ernstig. Er werd meteen een onderzoeksrechter aangesteld die 24/7 beschikbaar is. Zo is vannacht de onderzoeksrechter ook ter plaatse geweest voor de feiten in Borgerhout en Merksem. Twee onderzoeksrechters zijn aangeduid voor deze dossiers en ze volgen elkaars dossiers ook op, zodat mogelijk linken snel gelegd kunnen worden. De afdeling Agressie van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen voert steeds de onderzoeken. Via de maatschappelijke assistenten van PZ Antwerpen en de Federale Politie krijgen betrokken buurtbewoners ook steeds een brief met informatie rond slachtofferzorg en waar ze terecht kunnen met hun vragen.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten