Persbericht - Antwerpen - Dertiger aangehouden die naar politie hoestte

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Een 32-jarige man werd vandaag door het parket Antwerpen voorgeleid bij de onderzoeksrechter, omdat hij bewust naar de politie zou hebben gehoest.

De politie werd in de nacht van zondag op maandag rond 2 uur naar het Koningin Astridplein gestuurd, waar een groep mensen schade zou toebrengen aan het Centraal Station. Ter plaatse merkten de inspecteurs zes mensen op die vermoedelijk onder invloed van drugs en/of alcohol waren. De politie stelde pv’s op in het kader van het samenscholingsverbod van de coronamaatregelen.

De politie besloot om een 32-jarige Hongaar te arresteren wegens openbare dronkenschap. Hierop reageerde de betrokkene opstandig. Tijdens de fouillering in het cellencomplex hoestte hij opzettelijk in het gezicht van een agent. Daarna riep hij enkele dingen in het Hongaars.

Het parket Antwerpen treedt streng op tegen mensen die tijdens deze coronacrisis bewust hoesten, niezen op spuwen naar politiemensen en andere burgers. Dat gedrag is bijzonder asociaal en maatschappelijk totaal onaanvaardbaar.

De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden voor verspreiden van schijnbaar gevaarlijke stoffen en ongewapende weerspannigheid.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten