Persbericht - Antwerpen - Dertiger aangehouden na doorbraak onderzoek via Faroek

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 32-jarige man uit Deurne aangehouden voor drie diefstallen met geweld in Antwerpen. De man kon geïdentificeerd worden na een oproep in het VTM-programma Faroek afgelopen dinsdag.

Op donderdag 4 juli 2019, omstreeks 5u55, volgde de verdachte een vrouw op de Turnhoutsebaan. Op het ogenblik dat de vrouw een appartementsgebouw binnenstapte, rukte de man haar handtas af. Het slachtoffer liet niet meteen los en de dader gebruikte geweld om de handtas te stelen.

In de nacht van vrijdag 5 op zaterdag 6 juli 2019, omstreeks 4 uur, pleegde dezelfde dader opnieuw een diefstal met geweld in de Carnotstraat.

Dezelfde verdachte sloeg een derde keer toe in de nacht van maandag 22 op dinsdag 23 juli 2019, omstreeks 1u50, in de Sergeyselsstraat.

Na de twee laatste feiten ging de man met de gestolen bankkaarten kleine aankopen doen in een nachtwinkel in de buurt.

Het onderzoek naar de verdachte leverde niet meteen een doorbraak op. Omdat er goede camerabeelden beschikbaar waren, werd de hulp ingeroepen van het tv-programma Faroek. Meteen na de uitzending van dinsdagavond ontving de politie verschillende tips over de identiteit van de verdachte. De 32-jarige man uit Deurne werd vanmorgen verhoord door de lokale recherche van PZ Antwerpen. Na het verhoor heeft het parket Antwerpen beslist om de man voor te leiden. Vandaag heeft de onderzoeksrechter de dertiger aangehouden. 

Contact: communicatiecel parket Antwerpen