Persbericht - Antwerpen - Dertiger gearresteerd in Dubai

Het parket Antwerpen kan vandaag bevestigen dat de 32-jarige N.E.H. werd gearresteerd in Dubai in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit is mogelijk geworden dankzij het uitstekende werk van ambassadeur van de Emiraten en een samenwerking tussen parket Antwerpen, het federaal parket en verschillende (internationale) politiediensten, waaronder de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen en Interpol.

De 32-jarige Antwerpenaar is een verdachte in een onderzoek naar een internationale cocaïnehandel. De man zou ook gelinkt kunnen worden aan verschillende geweldsdelicten die Antwerpen en omgeving sinds 2017 hebben geteisterd. Dat hij in Dubai zou verblijven, werd eerder al duidelijk.

De arrestatie werd gedetailleerd voorbereid in samenwerking met de diplomatie in Dubai, Dubai Police, de verbindingsofficier ter plaatse, Interpol in Abu-Dhabi en in Brussel en de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen. Als parket konden we ook rekenen op de expertise op het vlak van internationale samenwerking van het federale parket.

Het is een van de eerste keren dat iemand die door ons land gezocht werd in Dubai kon gearresteerd worden. We hopen als parket dat deze samenwerking verdergezet kan worden en dat we ook in de toekomst op de hulp en samenwerking van de autoriteiten en politiediensten in de Verenigde Arabische Emiraten kunnen rekenen om door ons land gezochte personen op te pakken.

Het parket Antwerpen zal de procedure verder officialiseren.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen