Persbericht - Antwerpen - Drie aanhoudingen in onderzoek naar invoer van verdovende middelen

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vorige maandag drie mannen aangehouden in een onderzoek naar invoer van verdovende middelen in vereniging. Afgelopen donderdag heeft de raadkamer in Antwerpen de aanhouding van de drie mannen bevestigd.

Op 28 juni 2022 werden enkele containers in de haven van Antwerpen onrechtmatig door een 34-jarige havenarbeider uit Deurne met een straddlecarrier verplaatst. In deze containers werd er door de douane 358 kilogram en 1050 kilogram cocaïne aangetroffen. Uit een verder onderzoek van de Federaal Gerechtelijke Politie (FGP) kwamen nog twee andere verdachten in beeld. Het zou gaan om een 28-jarige man uit Willebroek en een 30-jarige man uit Boechout, die zouden meegeholpen hebben om de klus te klaren. Aan de hand van de analyse van de camerabeelden zouden de verdachten ook nog geprobeerd hebben om andere containers te verplaatsen. Ook in deze containers werd er later nog cocaïne aangetroffen.

De onderzoeksrechter heeft op 7 november 2022 de opdracht gegeven aan FGP Antwerpen tot verschillende huiszoekingen in Boechout, Deurne en Willebroek en op Kaai 1742, hierbij werden de drie mannen gearresteerd. Later die dag werden ze onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Afgelopen donderdag zijn ze voor de raadkamer in Antwerpen verschenen en die heeft hun aanhouding bevestigd.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen