Persbericht - Antwerpen - Drie aanhoudingen in onderzoek naar verschillende aanslagen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft drie Nederlanders van 22, 26 en 27 jaar na uitleveringen vanuit Nederland aangehouden in onderzoeken naar aanslagen die gepleegd worden in Antwerpen, Borgerhout, Deurne en Beveren.

 

Een 26-jarige man uit ’s Gravenhage (NL) komt in het gerechtelijk onderzoek naar voor als de mogelijke opdrachtgever van een aanslag aan de Zeevaartstraat in de nacht van 6 op 7 september vorig jaar. Daarnaast kan hij ook gelinkt worden aan een aanslag in Beveren op 21 juni 2022. Daarbij werd een woning aan de Kasteeldreef beschoten.

 

Een 27-jarige Rotterdammer is aangehouden in het onderzoek naar een aanslag op 13 mei 2022 in De Gilmansstraat Deurne, waarbij explosieven vanuit een voorbijrijdende wagen naar een woning werden gegooid

 

De onderzoeksrechter heeft een Amsterdammer van 22 onder aanhoudingsmandaat geplaatst. In het onderzoek komt zijn betrokkenheid bij een aanslag op 8 juli 2022 op een horecazaak aan Stenenbrug in Borgerhout naar voren.

 

De feiten zijn gekwalificeerd als inbreuken op wapenwet en de springstofwetgeving, vernielingen en deelname aan een criminele organisatie.

De verdachten verschijnen woensdag en donderdag voor de raadkamer.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten