Persbericht - Antwerpen - Drie arrestaties in onderzoek naar geweldsdelicten

In een gerechtelijk onderzoek naar een reeks geweldsincidenten in de buurt van Park Spoor Noord zijn deze ochtend drie mannen opgepakt door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen. Ze zullen na verhoor voor de onderzoeksrechter verschijnen.

 

In maart 2019 werden de wijken rond Park Spoor Noord geteisterd door verschillende aanslagen. Op 6 maart 2019 staken onbekenden wagens in brand: een VW Golf in de Biekorfstraat, een BMW in de Rupelstraat in Antwerpen en een Renault Clio in de Emiel Vanderveldestraat in Hoboken. Die feiten zorgden voor een reactie, waarbij aanslagen werden gepleegd met granaten. Zo werd er onder meer een granaat onder een auto gegooid in de nacht van 7 op 8 maart in Dijlestraat.

Het parket Antwerpen vorderde een onderzoeksrechter. Tijdens het verdere onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie kon een criminele organisatie in kaart gebracht worden. Leden van die organisatie komen bij de feiten in beeld als verdachte, maar ook als slachtoffer.

Deze ochtend zijn verschillende simultane huiszoekingen uitgevoerd in Antwerpen, Hoboken en Deurne. Drie mannen van 18, 19 en 26 jaar zijn gearresteerd. In de loop van de dag zullen ze verhoord worden en daarna verschijnen ze voor de onderzoeksrechter in Antwerpen.

Eerder werd in dit onderzoek een 22-jarige en een 24-jarige gearresteerd. Het gerechtelijke onderzoek word verdergezet.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen