Persbericht - Antwerpen - Drie mannen opgepakt in onderzoek naar mogelijke aanslag

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

In het kader van een gerechtelijk onderzoek naar de mislukte aanslag in de Van Lissumstraat in Deurne zijn woensdag drie personen, twee Nederlanders en een Belg gearresteerd. De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) zet het onderzoek verder.

In de nacht van 9 augustus 2022 zou een groepje personen een plan beraamd hebben om een brandbom te gooien naar een pand in de Van Lissumstraat in Deurne. Na eerdere incidenten had de geviseerde familie zelf bewakingsteams samengesteld om hun adressen te beschermen tegen aanvallers. In dat kader zouden twee van de uitvoerders onderschept zijn in de Wipstraat in Antwerpen. Van daaruit werden de twee mannen naar een locatie gebracht, waar ze werden vastgehouden, geslagen en gefolterd. Uiteindelijk werden de slachtoffers vrijgelaten. Later doken foto's en filmpjes van deze feiten op in de media.

Dankzij doorgedreven speurwerk konden de vermoedelijke betrokkenen van de poging tot aanslag geïdentificeerd worden. Tijdens drie huiszoekingen in Antwerpen en Turnhout konden drie verdachten (twee mannen van 18 en een man van 20) gearresteerd worden door de FGP van Antwerpen.

De onderzoeksrechter in Antwerpen hield twee van de verdachten aan op verdenking van poging opzettelijke brandstichting en een criminele organisatie. Een derde werd gearresteerd, maar is intussen vrij onder voorwaarden. De twee aangehoudenen verschijnen dinsdag voor de raadkamer.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten