Persbericht - Antwerpen - Duo aangehouden voor mogelijk verijdelde aanslag

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter heeft twee Nederlandse mannen (25 en 27 jaar) aangehouden. Eén minderjarige (16 jaar) werd voorgeleid bij de jeugdrechter. Het trio werd gearresteerd nadat ze zondagnacht door PZ Antwerpen ter hoogte van de Franklin Rooseveltplaats werden aangetroffen met een vuurwapen en een explosief.

In de nacht van zondag op maandag trof PZ Antwerpen bij de controle van een verdacht voertuig drie Nederlandse mannen, afkomstig uit Rotterdam, aan. Tijdens de controle bleken ze een vuurwapen en een explosief in hun bezit te hebben. Eén van de drie inzittenden (25 jaar) stond geseind in een lopend gerechtelijk onderzoek naar feiten van 26 maart, waarbij een woning in de Florastraat in Borgerhout werd beschoten.

In het gerechtelijk onderzoek naar de feiten van zondagnacht werden beide verdachten vandaag aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van inbreuk op de wapenwet en deelname aan een criminele organisatie. Ze verschijnen vrijdag voor de raadkamer. De minderjarige verscheen voor de jeugdrechter. 

De 25-jarige man die geseind stond werd ook in het gerechtelijk onderzoek naar het schietincident in de Florastraat aangehouden wegens inbreuken op de wapenwet, deelname aan een criminele organisatie en vernieling van een afsluiting.

Het onderzoek wordt verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) onder leiding van de onderzoeksrechter.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten