Persbericht - Antwerpen - Flessengooier geïdentificeerd en aangehouden

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Een 24-jarige man had zichzelf herkend in een opsporingsbericht over geweld tegen de politie dat maandag verspreid werd  De onderzoeksrechter heeft hem gisteren aangehouden onder elektronisch toezicht.

 

Politie en parket waren op zoek naar een man die op 24 april 2021 met een glazen fles naar een politieagent had gegooid tijdens een verboden bijeenkomst op de Sint-Michielskaai in Antwerpen. De agent raakte daarbij ernstig gewond en was een tijd arbeidsongeschikt.

In dat onderzoek werden maandag beelden van onder meer bodycams van PZ Antwerpen verspreid. Het delen van beelden had succes, want de verdachte, een 24-jarige man uit Antwerpen, herkende zichzelf en hij contacteerde zelf ook de politie. Woensdagvoormiddag werd hij in het bijzijn van een advocaat verhoord door de politie. Na het verhoor besliste het Openbaar Ministerie om de twintiger voor te leiden voor opzettelijke slagen en verwondingen aan een agent. De verdachte ontkent dat hij bewust en gericht met een fles naar een agent had gegooid.

Agressie naar politiemensen is in een rechtstaat onaanvaardbaar.

De onderzoeksrechter plaatste de verdachte onder aanhoudingsmandaat onder de modaliteiten van het elektronisch toezicht.

Ook de oproep naar een getuige had resultaat. De getuige kon geïdentificeerd worden en hij zal spoedig door de politie verhoord worden.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verder gevoerd onder leiding van de onderzoeksrechter.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten