Persbericht - Antwerpen - Man aangehouden na vergiftigingspoging

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De aanhouding van een 34-jarige Nigeriaan is maandag door de raadkamer bevestigd. De man zou via sociale media een vrouw zo ver hebben gedreven dat ze haar echtgenoot probeerde vergiftigen.

De vrouw uit het noorden van Antwerpen had via sociale media een man leren kennen die haar allerlei amoureuze beloftes deed. De man stelde zich voor als een viersterren commandant van het Amerikaanse leger. Omdat hij op missie was, had hij geldnood. Hij overhaalde de vrouw om gelden over te schrijven naar verschillende buitenlandse rekeningen. De vrouw gebruikte zelf haar spaarcenten en ging lenen bij vrienden en familie. Omdat de oplichter steeds meer geld eiste, werd een plan beraamd tussen de twee om de echtgenoot van de vrouw te vergiftigen.  Uit de verhoren e in deze fase van het onderzoek blijkt dat er ook degelijk geprobeerd werd om via schoonmaakmiddel in het eten te vermengen. Dat is gelukkig niet gelukt.

Het onderzoek ging van start, nadat de vrouw alles aan haar kinderen had opgebiecht. Samen stapten ze begin juli 2020 naar de politie. Via het bankonderzoek kwam de 34-jarige Nigeriaan in beeld. Hij kon opgepakt worden in Nederland en werd vorige week uitgeleverd. De speurders konden ook chatberichten terugvinden over de vergiftigingspoging.

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft de Nigeriaan vorige week aangehouden voor oplichting en mededaderschap aan poging vergiftiging. De vrouw is intussen vrij onder voorwaarden en kreeg de nodige begeleiding.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten