Persbericht - Antwerpen - Man aangehouden op verdenking van opzettelijke brandstichting

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft gisteren een 39-jarige man aangehouden op verdenking van opzettelijke brandstichting in een appartementsgebouw in de Volkstraat in Antwerpen.

De 39-jarige man werd maandagavond door een patrouille van PZ Antwerpen opgepakt in zijn appartement, nadat een medebewoner hem rond 18.45 uur in de gemeenschappelijke kelder had gezien met zware brandwonden aan zijn handen. In de kelder zou er geprobeerd zijn om een papieren prop in brand te steken.

De politie bracht de man eerst naar het Stuivenbergziekenhuis voor medische verzorging. Later werd hij verhoord en gisteren werd hij door het parket van Antwerpen voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen.

De afgelopen weken waren er in hetzelfde appartementsgebouw al brandstichtingen. Ook zijn mogelijke betrokkenheid bij deze voorgaande feiten zal verder onderzocht worden. De man ontkent zijn betrokkenheid.

De onderzoeksrechter besliste om de man aan te houden. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer. Het onderzoek wordt verdergezet.

Communicatie: Communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten