Persbericht - Antwerpen - Man die vuurpijl gooide aangehouden

De 27-jarige Beerschotsupporter uit Wilrijk die zondagnamiddag tijdens de derbywedstrijd tussen Beerschot en Antwerpen in het stadion van Beerschot een vuurpijl naar een tribune van de supporters van de tegenstander gooide, is vandaag in Antwerpen voor de onderzoeksrechter verschenen.

Binnen voetbalstadions regelt de voetbalwet ongeregeldheden via de administratieve weg, maar in dit geval tilt het openbaar ministerie erg zwaar aan deze feiten en is er een apart onderzoek opgestart. Maatschappelijk is het onaanvaardbaar dat de fysieke integriteit van supporters in een voetbalstadion op deze manier in het gedrang komt. De twintiger kon meteen na het incident op het veld gearresteerd worden en kreeg van het parket al onmiddellijk een stadionverbod van drie maanden opgelegd.

De man werd in 2017 al eens veroordeeld tot een werkstraf van 100 uur, omdat hij een Antwerpsupporter opzettelijk slagen en verwondingen had toegediend. Het Openbaar Ministerie besliste om hem vandaag voor te leiden voor de onderzoeksrechter. De feiten zijn gekwalificeerd als poging doodslag, poging brandstichting in een onroerend goed met menselijke aanwezigheid en bedreigingen. 

De onderzoeksrechter heeft beslist om de man aan te houden. Hij verschijnt vrijdag voor de raadkamer.