Persbericht - Antwerpen - Man valt onderzoeksrechter aan tijdens voorleiding

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Een 28-jarige man uit Brasschaat heeft gisterennamiddag tijdens zijn voorleiding een onderzoeksrechter aangevallen.

 De man wordt al geruime tijd opgevolgd door het OCMW van Brasschaat en gaf reeds herhaaldelijk uiting aan zijn frustraties over de dienstverlening. De toestand is maandag 30 januari geëscaleerd. De man sloeg een maatschappelijke assistente en bracht vernielingen aan in het gemeentelijk administratief centrum. Vlak na deze feiten werden de man ingerekend door de lokale politie van Brasschaat en voorgeleid bij de onderzoeksrechter. Er worden hem feiten ten laste gelegd van slagen en verwondingen, bedreigingen, beschadigingen en vernielingen.

Dinsdag rond 17.45 uur werd hij verwacht bij de onderzoeksrechter in het Vlinderpaleis. Twee politiemensen van de dienst Gerechtelijke Overbrengingen begeleidden de man tot bij de onderzoeksrechter. Voor het verhoor werden de handboeien afgenomen. Het verhoor was nog maar net gestart, toen de twintiger de onderzoekrechter aanviel. In de schermutseling liep de rechter verwondingen op die in het ziekenhuis verzorgd moesten worden.

Het dossier werd overgenomen door een andere onderzoeksrechter die de man onder aanhoudingsmandaat heeft geplaatst. Voor de slagen aan de magistraat zal een apart gerechtelijk onderzoek opgestart worden in een andere afdeling.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten