Persbericht - Antwerpen - Negen verdachten blijven aangehouden na inbeslagname van meer dan 11 ton cocaïne in Antwerpse haven sinds begin juli

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

In juli werd door de Antwerpse douanediensten op aansturen van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen in minder dan twee weken al meer dan 11 ton cocaïne in beslag genomen in de haven van Antwerpen. In totaal gaat het om 11 363 kg, goed voor een straatwaarde van ongeveer 750 miljoen euro. Er werden negen verdachten tussen 23 en 50 jaar gearresteerd en aangehouden door de onderzoeksrechter. De raadkamer bevestigde hun aanhouding.

Op 6 juli werd een partij cocaïne van 2,14 ton ontdekt die verstopt zat tussen een deklading bananen in een container komende vanuit Ecuador.

Zondag 16 juli werd op kaai 1742 6,8 ton cocaïne onderschept. De drugs zaten verstopt in een container komende vanuit Ecuador met als deklading bananen (zie persbericht van 18 juli). In dit onderzoek werden bij een tussenkomst door FGP Antwerpen in een loods in de Elsenstraat in Merksem op maandag 17 juli vier verdachten (23, 29, 32 en 50 jaar) gearresteerd. In diezelfde loods werden ook handvuurwapens, laders, munitie, radio jammers en geknipte zegels teruggevonden. Het viertal werd aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van poging bezit verdovende middelen in vereniging en deelname aan een criminele organisatie. De raadkamer in Antwerpen bevestigde vorige week de aanhouding van de vier verdachten.

In de loop van vorige week kon nog een lading van 2,4 ton cocaïne in een lopend dossier van FGP Antwerpen onderschept worden. In dit lopende onderzoek werden tijdens een inval in een loods op de Kieldrechtsebaan in Beveren vijf verdachten tussen 29 en 46 jaar gearresteerd. Bij die tussenkomst werden zes voertuigen, twee moto's, verschillende cryptofoons, een vuurwapen, jammers, munitie en 16.000 euro in beslag genomen. Ze werden aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van invoer van verdovende middelen in vereniging en verschenen gisteren voor de raadkamer in Antwerpen, die de aanhouding van de verdachten heeft bevestigd.

De onderzoeken worden verdergezet door FGP Antwerpen onder leiding van de onderzoeksrechter.

Het parket van Antwerpen en van Oost-Vlaanderen en FGP Antwerpen willen de samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters in deze dossiers benadrukken. Mensen die anoniem informatie willen delen over gelijkaardige feiten kunnen dat doen op: www.Onzehavendrugsvrij.be.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten