Persbericht - Antwerpen - Nieuwe aanhoudingen in corruptieonderzoeken

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

In nieuwe onderzoeken die voortvloeiden uit de informatie uit het gerechtelijk onderzoek rond SKY ECC zijn afgelopen week twee mannen aangehouden. De twee dossiers tonen schromelijk misbruik aan van de toegang tot beschermde databanken.

Maandag werd een 22-jarige man uit Deurne opgepakt door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen in een lopend onderzoek.

De man heeft gewerkt voor een deurwaarderskantoor en hij zou zijn functie hebben misbruikt om persoonlijke gegevens op te zoeken van mensen die zich in een kwetsbare positie zouden bevinden en zo mogelijk een makkelijk doelwit zouden kunnen zijn van criminele drugsorganisaties.

Bij de huiszoeking op het thuisadres van de twintiger vond de FGP ook nog eens een hoeveelheid cannabis, ongeveer 1 kilogram cocaïne en  ongeveer 15.000 euro.

De feiten zijn gekwalificeerd als lidmaatschap criminele organisatie, openbare omkoping, verduistering door ambtenaren, schending beroepsgeheim en handel in verdovende middelen.

De man zal vrijdag voor de raadkamer verschijnen.

Die raadkamer heeft gisteren de aanhouding van een 26-jarige man uit Schoten bevestigd voor deelname aan een criminele organisatie en externe hacking.

Uit informatie uit het onderzoek SKY ECC zou de man gelinkt kunnen worden aan illegale opzoekingen in het rijksregister. Daarbij zou misbruik zijn van een login van een medewerkster van een woonzorgcentrum. De ex-vriendin van de twintiger zou die toegang hebben. De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft de man vorige donderdag opgepakt in opdracht van de onderzoeksrechter.  De ex-vriendin van de man werd eerder voorgeleid en vrijgelaten onder voorwaarden.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten