Persbericht - Antwerpen - Nieuwe arrestaties in onderzoek naar mensensmokkel

 

Het gerechtelijk onderzoek werd begin september geopend voor feiten van mensensmokkel in vereniging. In een persbericht van 9 oktober 2019 werd dat onderzoek al toegelicht. Na de arrestatie van drie mannen werd het onderzoek verdergezet. Er kwam opnieuw een camionette in beeld die door een organisatie gebruikt zou worden om transmigranten te vervoeren naar snelwegparkings in Vlaanderen met de bedoeling om daar de slachtoffers te verbergen in vrachtwagens.

Dinsdagavond werd de lichte bestelwagen opgemerkt op de parking langs de E17 in Gentbrugge. De politie besliste om tussenbeide te komen: drie mannen werden opgepakt. Het gaat om mannen met Iraakse roots van 19, 20 en 27 jaar. In de laadruimte bevonden zich 13 volwassenen, een minderjarige en twee kindjes.

De onderzoeksrechter heeft de drie mannen aangehouden en ze verschijnen maandagnamiddag voor de raadkamer in Antwerpen. Het onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen wordt verdergezet en moet ook de precieze rol van de betrokkenen duidelijker maken.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen