Persbericht - Antwerpen - Onderzoek geopend na fatale steekpartij

Het parket Antwerpen heeft vandaag een onderzoeksrechter gevorderd wegens moord na een fatale steekpartij deze voormiddag in Antwerpen.

 

De politie werd rond 10.30 uur gebeld voor een steekpartij. Een 54-jarige man uit Charleroi lag bloedend voor zijn kleermakerszaak in de Brederodestraat. Een agent en getuigen dienden de eerste zorgen toe, waarna de hulpdiensten het slachtoffer overbrachten naar het UZA in Edegem. Het slachtoffer is daar bezweken aan zijn verwondingen.

Getuigen hadden na de feiten gezien hoe de verdachte een eindje verderop een café op de hoek met de Broederminstraat en de Brederodestraat binnenging. De politie kon de 57-jarige man uit Antwerpen aan de hand van de beschrijving van de getuigen arresteren. Hij had lichte verwondingen en werd voor verzorging naar het ziekenhuis gevoerd.

Het labo heeft de eerste vaststellingen gedaan in de winkel van het slachtoffer, op straat en in het café. Intussen doet ook de wetsdokter een lijkschouwing.

De onderzoeksrechter is vanmiddag samen met het parket ter plaatse afgestapt. De verdachte wordt momenteel verhoord door de politie.

Over de aanleiding bestaat op dit moment nog geen zekerheid. Mogelijk zou de aanleiding een dispuut tussen de twee mannen kunnen zijn.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen