Persbericht - Antwerpen - Onderzoek naar gekaapte helikopter en poging ontvluchting

Het parket Antwerpen heeft intussen een onderzoeksrechter gevorderd na de kaping van een helikopter gisteren. Op dit moment worden de drie verdachten actief opgespoord. De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen voert het onderzoek.

 

De verdachten hadden afspraak voor een helikoptervlucht boven Brussel. Er werd vrijdagnamiddag opgestegen op de luchthaven van Deurne, maar eens ze in de lucht waren, werd de 36-jarige pilote bedreigd met een handvuurwapen. Ze werd gedwongen om naar de gevangenis van Vorst en de vrouwenafdeling van de gevangenis Berkendael te vliegen. De helikopter cirkelde even laag boven de gevangenis, maar kon niet landen. Daarna is de helikopter doorgevlogen naar Hélécine, in de buurt van Tienen. Daar zijn de drie verdachten uit de helikopter gestapt en op de vlucht geslagen.

Onder begeleiding van de politiehelikopter is de helikopter afgeleid naar de luchthaven van Melsbroek. De pilote werd er opgevangen door de politie en ze kreeg ook bijstand van de dienst slachtofferzorg.

Er is meteen nachtzicht gedaan in de gevangenissen: alle gedetineerden waren nog aanwezig.

Na overleg tussen de verschillende parketten is beslist dat het onderzoek in handen wordt genomen door het parket Antwerpen.

Het parket heeft de onderzoeksrechter gevorderd voor feiten van diefstal met geweld in bende met wapenvertoon, deelname aan criminele organisatie, wederrechtelijke vrijheidsberoving en poging ontvluchting. Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt gevoerd door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen.

Op dit moment zijn de verdachten nog niet aangetroffen, maar ze worden actief opgespoord.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen