Persbericht - Antwerpen - Rechtszaak over geweldsdelicten Park Spoor Noord

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De correctionele rechtbank in Antwerpen behandelt morgen de zaak tegen vijf mannen tussen 19 en 27 jaar voor een reeks geweldsincidenten in de buurt van Park Spoor Noord in het voorjaar van vorig jaar.

De reeks geweldsincidenten startte met de brandstichtingen van drie voertuigen in de Biekorfstraat en de Rupelstraat in Antwerpen en in de Emiel Vanderveldestraat in Hoboken. Dat zorgde voor een tegenreactie, waarna een woning werd beschoten in de Biekorfstraat in de nacht van 11 op 12 maart 2019.  In de nacht van 15 op 16 maart 2019 werden in de Rupelstraat replica’s van granaten gegooid. In de Biekorfstraat ontplofte in de nacht van 18 op 19 maart 2019 een granaat die voor schade zorgde aan meerdere gevels en voertuigen.

Het parket heeft de cluster van feiten gebundeld in een gerechtelijk onderzoek. Onder leiding van de onderzoeksrechter heeft de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen het onderzoek uitgevoerd. Dat resulteerde in de verwijzing van vijf verdachten door de raadkamer op 1 juli 2020. Tijdens de zomervakantie werd de agenda bepaald, zodat het dossier morgen ten gronde behandeld kan worden voor kamer AC10 vanaf 9 uur.

De feiten zijn onder meer gekwalificeerd als vernieling door ontploffing van een gebouw, met vermoeden menselijke aanwezigheid, bij nacht, drughandel in vereniging, brandstichting bij nacht, vernieling van een voertuigen, brandstichting, verboden wapenbezit en deelname aan een criminele organisatie.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten