Persbericht - Antwerpen - Stand van zaken in onderzoek bootongeval

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

 

Het parket Antwerpen onderzoekt het ongeval met twee boten op de Schelde in Antwerpen van vorige vrijdag. Een stand van zaken.

 

In het kader van een teambuilding van een Nederlandse firma werd op vrijdag 5 april een activiteit op de Schelde georganiseerd. Het bedrijf had voor dat onderdeel van de dag een Belgische vennootschap aangesproken. Rond 17.30 uur voeren twee motorboten tegen hoge snelheid tegen elkaar, waardoor verschillende mensen gewond geraakten en in het water zijn terechtgekomen. 

Achttien opvarenden raakten gewond. Drie van hen lagen gisteren nog in het ziekenhuis. De slachtoffers uit Nederland die ontslagen werden uit het ziekenhuis, zijn teruggekeerd naar hun thuisland. Ze zullen op een later tijdstip uitgenodigd worden voor een verhoor.

Tijdens het verdere onderzoek zal nagekeken worden of het bedrijf dat de boten ter beschikking stelde de veiligheidsvoorwaarden heeft nageleefd. Dat kan bijvoorbeeld gaan over een veiligheidsbriefing, het gebruik van reddingsvesten, het aan boord hebben van noodsignalen, enz… Op vraag van het parket zijn de boten in beslag genomen. De Nautische Commissie van FOD Mobiliteit zal er een deskundig onderzoek op uitvoeren.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten