Persbericht - Antwerpen - Steekpartij in Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Omstreeks 18.40u gisterenavond werd een 45-jarige vrouw ( Burundese origine ) uit Antwerpen, in de Alfons De Cockstraat te Antwerpen ( Kiel ) het slachtoffer van een steekpartij. Er zijn aanwijzingen dat zij ogenschijnlijk zonder enige aanleiding op het voetpad langs achteren werd aangevallen door een voor haar onbekende man met een mes. Ten gevolge van de aanval liep het slachtoffer 2 messteken in de buikstreek op, doch verkeerde nooit in levensgevaar. In het ziekenhuis werd een minimale werkonbekwaamheid van 5 dagen vastgesteld. 

Onmiddellijk na de aanval ontvluchtte de verdachte het plaats delict, doch kon in zijn vluchtweg staande worden gehouden door een 50-tal omstaanders in de nabijgelegen Abdijstraat. Een getuige van de steekpartij is daarbij de vluchtende verdachte de gehele weg achterna gegaan.

De gearresteerde verdachte betreft een 50-jarige man uit Antwerpen ( Rwandese origine ). Hij kon intussen verhoord worden, doch ontkent de feiten.

Op vordering het parket zal de verdachte heden voor het ambt van de onderzoeksrechter worden voorgeleid wegens feiten van poging doodslag. Het parket van Antwerpen vraagt zijn verdere aanhouding.

Ken Witpas

 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten