Persbericht - Antwerpen - themazitting straatraces

Het openbaar ministerie organiseert morgen, vrijdag 11 februari, een themazitting rond illegale straatraces op de parking van Decathlon in Antwerpen. In totaal zullen veertig mensen voor de politierechter moeten verschijnen.

Het fenomeen van nachtelijke illegale straatraces op de ommuurde parking van Decathlon aan de Noorderlaan in Antwerpen zorgt langer voor verschillende vormen van overlast. Op 19 en 20 maart 2021 crashten er zelfs twee wagens tegen de muur, vatte een auto vuur en raakte iemand ook zwaargewond. Het publiek volgde die races vanop een onveilige afstand.

Voor illegale straatraces op 26 en 27 maart kon PZ Antwerpen 40 bestuurders tussen 20 en 57 jaar identificeren. Het grootste deel van de beklaagden zijn twintigers uit Antwerpen en omgeving.

Het parket heeft hen gedagvaard voor de politierechtbank voor onder andere het aansporen of uitdagen om overdreven snel te rijden, het niet regelen van de snelheid en deelnemen aan een illegale snelheidswedstrijd.

De maximumstraffen zijn geldboetes tot 1600 euro en één maand rijverbod. De strafvorderingen kunnen hoger zijn in combinatie met andere inbreuken of voorgaande veroordelingen.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen