Persbericht - Antwerpen - Trio aangehouden in drugsonderzoek

In het kader van twee gerechtelijke onderzoeken heeft de onderzoeksrechter in Antwerpen vandaag verschillende huiszoekingen laten uitvoeren door de federale gerechtelijke politie van Antwerpen en de scheepvaartpolitie. Drie mannen zijn aangehouden.

Het parket van Antwerpen en de federale gerechtelijke politie van Antwerpen voeren verschillende onderzoeken naar personen die in de haven van Antwerpen werken. Ze zouden misbruik maken van hun functie door mogelijk hand-en spandiensten te leveren voor criminele organisaties die zich inlaten met de invoer van verdovende middelen. Tijdens de actie van vandaag werden drie havenarbeiders gearresteerd. Een 32-jarige man werd op kaai gearresteerd, een man van 40 en een man van 51 werden thuis opgepakt. In een van de dossier werd eind 2018 een lading van ongeveer 500 kilo cocaïne ontdekt. Eén van deze verdachten was in de zomer van 2017 het doelwit van een aanslag op zijn woning. Er werden verschillende luxevoertuigen in beslag genomen.

De drie mannen zijn vandaag voor de onderzoeksrechter verschenen en ze zijn aangehouden. Het gerechtelijk onderzoek naar het aandeel en de rol van de verdachten wordt verdergezet.

Het parket van Antwerpen en FGP Antwerpen willen de samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters in deze dossiers benadrukken. Mensen die anoniem informatie willen delen over  gelijkaardige feiten kunnen dat doen op: www.Onzehavendrugsvrij.be.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen