Persbericht - Antwerpen - Twee aanhoudingen in moordonderzoek

De raadkamer in Antwerpen heeft dinsdag de aanhouding van een 78-jarige vrouw voor een tweede keer bevestigd. Samen met een 53-jarige man is ze aangehouden voor moord in juli.

 

Op 16 juli 2022 trof een patrouille van PZ Antwerpen het lichaam aan van een 65-jarige vrouw aangetroffen in een appartement op de Antwerpse Linkeroever. De politie had gereageerd op een noodoproep. Bij de eerste vaststellingen werden duidelijke sporen van geweld op het lichaam opgemerkt. Daarop heeft het parket de onderzoeksrechter gevorderd wegens moord. Diezelfde nacht werd er een afstapping georganiseerd.

 

De 78-jarige bewoonster van het appartement legde een verklaring af over de bewuste dag en het verloop van de feiten. De onderzoeksrechter heeft haar na een voorleiding onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De lokale recherche van PZ Antwerpen heeft het onderzoek verdergezet en daarbij kwamen ze te weten dat er nog een man in het appartement zou wonen. De 53-jarige man bood zich uiteindelijk op 29 juli aan bij de politie.

De onderzoeksrechter heeft hem daarna onder aanhoudingsmandaat geplaatst, omdat de man aangaf die dag ook in het appartement aanwezig te zijn geweest.

 

Op dit moment in het onderzoek lijkt het erop dat het slachtoffer, die in Wilrijk woonde, 's namiddags op bezoek ging bij haar vriendin op Linkeroever. Beide hebben roots in Kirgizië. Er zou veel alcohol gedronken zijn, waarna er 's avonds een ruzie is ontstaan die dan helemaal uit de hand is gelopen. De 78-jarige bewoonster heeft familieleden gevraagd om ter plaatse te komen. Zij hebben de politie gebeld, maar de bewoonster had verder gezwegen over de aanwezigheid van de vijftiger.

Het gerechtelijk onderzoek naar de precieze omstandigheden wordt verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen