Persbericht – Antwerpen – Twee arrestaties in onderzoek rond de invoer van verdovende middelen

In een gerechtelijk onderzoek rond de invoer van verdovende middelen heeft de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen vanochtend twee verdachten gearresteerd.

 

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke dienstverlenende criminele organisatie die ervan verdacht wordt bewust geëncrypteerde telefoontoestellen te verschaffen aan het crimineel milieu, zijn specialisten van politie erin geslaagd om de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken. Die data leveren elementen op in lopende dossiers, maar er komen ook nieuwe strafbare feiten aan het licht.

 

In een kader van een nieuw opgestart onderzoek heeft de onderzoeksrechter opdracht gegeven om deze ochtend vijf huiszoekingen uit te voeren in Antwerpen, Deurne en Kontich. Uit de analyse van verschillende SkyECC pins bleek dat een organisatie een cocaïne-uithaling in de haven zou hebben uitgevoerd in de periode rond mei 2020.

 

Bij de huiszoekingen werden twee personen van 24 en 26 jaar gearresteerd. De onderzoeksrechter heeft de 26-jarige man na voorleiding vrijgelaten onder voorwaarden. Er werden luxekledij en een voertuig in beslag genomen.

 

Het parket van Antwerpen en Oost-Vlaanderen en FGP Antwerpen willen de samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters in deze dossiers benadrukken. Mensen die anoniem informatie willen delen over gelijkaardige feiten kunnen dat doen op: www.onzehavendrugsvrij.be.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen