Persbericht - Antwerpen - Twee meerderjarige en twee minderjarige verdachten weerhouden met vuurwapen in Borgerhout

De vier Nederlanders die dinsdagochtend werden gearresteerd na een politiecontrole in Borgerhout zijn vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter en de jeugdrechter in Antwerpen.

Op de Luitenant Lippenslaan in Borgerhout werden dinsdagochtend vier Nederlandse mannen gearresteerd door PZ Antwerpen, nadat er tijdens een politiecontrole een vuurwapen met munitie in hun voertuig werd aangetroffen. Het verder onderzoek zal moeten uitwijzen of de overige aangetroffen producten gebruikt kunnen worden om een brandbom te maken.

Het gaat om twee meerderjarigen van 18 en 20 jaar oud en twee minderjarigen van 17 jaar oud uit Amsterdam.

De twee meerderjarige verdachten werden vandaag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Antwerpen, die hen heeft aangehouden op verdenking van inbreuk op de wapenwetgeving en deelname aan een criminele organisatie. Ze verschijnen volgende week maandag voor de raadkamer. De twee minderjarigen verschenen voor de jeugdrechter. Deze besliste om de twee aan een gesloten jeugdinstelling toe te vertrouwen. Het onderzoek naar de feiten wordt verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) van Antwerpen onder leiding van de onderzoeksrechter.