Persbericht - Antwerpen - Twee politiemensen opgepakt

In een gerechtelijk onderzoek zijn vandaag twee hoofdinspecteurs van PZ Antwerpen opgepakt. Een van hen verschijnt in de loop van vrijdag voor de onderzoeksrechter.

 

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een dienstverlenende criminele organisatie zijn specialisten van politie erin geslaagd om de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken. Op die manier kon de politie 1 miljard berichten die criminelen uitwisselen onderscheppen. Die data levert elementen op in lopende dossiers, maar er komen ook nieuwe strafbare feiten aan het licht.

Zo zou een hoofdinspecteur van PZ Antwerpen benaderd zijn vanuit het criminele milieu. Vanmorgen is er in opdracht van de onderzoeksrechter een huiszoeking uitgevoerd door de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC) van de Federale Politie, waarbij de man en zijn partner, die ook voor PZ Antwerpen werkt, werden gearresteerd. Daarna volgden nog zoekingen op de werkplaatsen van de twee leden van PZ Antwerpen.

De onderzoeksrechter heeft beslist om de man morgen te verhoren. De vrouw zal niet voorgeleid worden en mag beschikken.

De feiten zijn gekwalificeerd als deelname aan een criminele organisatie, corruptie en schending beroepsgeheim. In het onderzoek zal onder meer worden bekeken of de hoofdinspecteur al dan niet gegevens uit databanken heeft doorgespeeld en/of hij dat tegen betaling zou hebben gedaan.

Het onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen