Persbericht - Antwerpen - twee verdachten aangehouden na nieuwe schietincidenten

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Er hebben zich opnieuw twee schietincidenten voorgedaan in Antwerpen. Er vielen geen gewonden.

Het eerste schietincident vond plaats in de Sint-Rochusstraat in Deurne. PZ Antwerpen kreeg gisterenavond rond 20 uur melding dat er een carwash beschoten zou zijn. Toen de politie ter plaatse kwam, troffen ze één kogelinslag aan in het raam. Het parket van Antwerpen heeft voor deze feiten een onderzoeksrechter gevorderd voor vernieling van afsluiting en inbreuken op de wapenwet. Het onderzoek loopt.

Vannacht werd ook een handelspand ter hoogte van de Stenenbrug in Borgerhout beschoten. Dankzij het goede werk van PZ Antwerpen konden onmiddellijk na deze feiten twee verdachten, een man van 18 uit Sint-Niklaas en een Nederlandse man van 24, in de omgeving worden opgepakt door het snelleresponsteam van PZ Antwerpen. Ook het wapen kon worden aangetroffen. Het parket van Antwerpen vorderde ook hier een onderzoeksrechter voor feiten van vernieling van afsluiting en inbreuken op de wapenwet. De onderzoeksrechter is samen met het parket, de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) en het labo vannacht nog ter plaatse afgestapt in Borgerhout.

De verdachten van de schietpartij in Borgerhout werden in de loop van de namiddag voorgeleid voor de onderzoeksrechter in Antwerpen, die besliste om de twee mannen onder aanhoudingsmandaat te plaatsen. Ze verschijnen woensdag voor de raadkamer. De onderzoeken lopen nu verder onder leiding van de onderzoeksrechter in samenwerking met FGP Antwerpen. Er wordt onderzocht of er een verband is tussen beide feiten. Ook een mogelijk link met eerdere feiten die recent plaatsvonden in de buurt van Antwerpen en een eventueel verband met het drugsmilieu wordt onderzocht.

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten