Persbericht - Antwerpen -Twee verdachten aangehouden in onderzoek naar overval op juwelier

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft twee mannen aangehouden voor een overal op een juwelier woensdagavond in het diamantkwartier.

 

Een 51-jarige medewerker van een juwelier werd woensdagavond rond 21.20 uur overvallen aan zijn hotelkamer in een hotel aan de Pelikaanstraat in Antwerpen. Twee verdachten vielen het slachtoffer langs achteren aan, duwden hem in zijn kamer en sloegen hem verschillende keren. Daarna sloegen de verdachten op de vlucht met een koffertje met juwelen. Het zou gaan om juwelen met een totale waarde van 150.000 euro. Het slachtoffer werd door de hulpdiensten naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Meteen na de feiten werd PZ Antwerpen verwittigd en verschillende teams werden ingezet. Via camerabeelden kreeg de politie een beeld van de verdachten. Het juwelenkoffertje was voorzien van een tracker en dat leidde het snelle responsteam (SRT) richting het zuiden van de stad. Net voor middernacht kon een auto met daarin twee verdachten in Hemiksem aan de kant worden gezet.

Het parket heeft de twee inzittenden, een 44-jarige Bulgaar en een 52-jarige Rus, voorgeleid voor diefstal met geweld in bende bij nacht. De onderzoeksrechter heeft het duo onder aanhoudingsmandaat geplaatst. Ze verschijnen maandag voor de raadkamer.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten