Persbericht - Antwerpen - Twintiger aangehouden die naar agent spuwde

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Het parket Antwerpen heeft vandaag een 20-jarige man voorgeleid bij de onderzoeksrechter, omdat hij naar een agent zou hebben gespuwd.

De politie wilde gisteren een controle doen rond inbreuken op de coronamaatregelen in de Jan Palfijnstraat in Antwerpen. De 20-jarige man weigerde mee te werken en hij wilde zijn identiteit niet bekend maken. De politie besloot om hem te boeien en mee te nemen naar het politiebureel. Bij die actie zou de twintiger in het gezicht van een agent hebben gespuwd.

Het parket Antwerpen treedt streng op tegen mensen die tijdens deze coronacrisis bewust hoesten, niezen op spuwen naar politiemensen en andere burgers. Dat gedrag is bijzonder asociaal en maatschappelijk totaal onaanvaardbaar. De onderzoeksrechter heeft de man aangehouden.

Vandaag zijn een aantal dossiers van zogenaamde coronaspuwers behandeld op raadkamer. De aanhouding van een 36-jarige man uit Gent werd vandaag voor de eerste keer bevestigd, de aanhouding van een 37-jarige man uit Antwerpen werd verlengd met een maand.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten