Persbericht - Antwerpen - Twintiger aangehouden voor moord

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vandaag een 26-jarige man aangehouden voor de dood van een 45-jarige man afgelopen week. De twintiger heeft bekentenissen afgelegd. De man die eerder werd gearresteerd, werd opnieuw vrijgelaten.

 

In de nacht van zondag op maandag, rond 2 uur, raakte een 45-jarige Dominicaan zwaargewond bij een vechtpartij in de Van Stralenstraat in Antwerpen. Hij was verschillende keren gestoken, onder meer in het hart. De hulpdiensten hadden nog geprobeerd om zijn leven te redden, maar het slachtoffer is in het UZA in Edegem aan zijn verwondingen overleden.

Het parket had meteen de onderzoeksrechter gevorderd voor doodslag en in de eerste uren van het onderzoek kwam een 44-jarige man in beeld. Hij werd in het belang van het onderzoek aangehouden, waarna het onderzoek onverminderd werd verdergezet door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen en onder leiding van de onderzoeksrechter.

 

Bij het verder onderzoek kwam een 26-jarige man in beeld. Hij kon geïdentificeerd en gearresteerd worden. Het gebruikte mes is intussen teruggevonden. In de loop van de ochtend verscheen hij voor de onderzoeksrechter die besliste hem onder aanhoudingsmandaat te plaatsen.

 

Door de nieuwe ontwikkelingen in het onderzoek zijn de feiten opgeschaald naar de kwalificatie van moord.

 

De 26-jarige verdachte verschijnt maandag voor de raadkamer. De onderzoeksrechter heeft logischerwijze de aanhouding van de andere verdachte meteen opgeheven.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen