Persbericht - Antwerpen - UPDATE : Vijftiger aangehouden na vondst 1,2 ton cocaïne

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft vandaag een 53-jarige Belg aangehouden, nadat er gisteren in de haven van Antwerpen een partij cocaïne van 1,2 ton werd gevonden.

De dienst Operaties en Opsporingen van de Douane had de container geselecteerd voor controle. De container werd begeleid naar de scansite op Linkeroever. Daar werden de drugs gevonden. Ze zaten verstopt in een container met een deklading limoenen op een schip dat vanuit het Braziliaanse Itaguai naar Antwerpen was gevaren. De vijftiger die werd gearresteerd, zou de chauffeur zijn die de uithaling moest doen. Het parket Antwerpen werd verwittigd en vorderde een onderzoeksrechter die de vijftiger heeft aangehouden wegens mededaderschap aan invoer en handel van verdovende middelen en deelname criminele organisatie. De raadkamer beslist vrijdag over zijn verdere aanhouding.

Het onderzoek door de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verdergezet.

Het parket van Antwerpen en van Oost-Vlaanderen en FGP Antwerpen willen de samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters in deze dossiers benadrukken. Mensen die anoniem informatie willen delen over gelijkaardige feiten kunnen dat doen op: www.Onzehavendrugsvrij.be.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen