Persbericht - Antwerpen - Verdachte aangehouden voor cold case uit 1992

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft een 54-jarige man uit Deurne aangehouden op verdenking van de moord op een 30-jarige vrouw in 1992. De mogelijke doorbraak in deze cold case is het resultaat van een DNA-match.

 

Het 30-jarige slachtoffer werd op 17 juni 1992 dood aangetroffen door haar vriend in een studio aan de Mechelsesteenweg in Antwerpen. De wetsdokter concludeerde dat de vrouw gewurgd werd met een snoer. Het slachtoffer had ook verschillende steek-en snijwonden. Tijdens het onderzoek heeft het labo sporen onderzocht en bewaard, maar het onderzoek naar de mogelijke dader raakte muurvast. In mei 2017 matchte een DNA-spoor met dat van een man die in de databank van veroordeelden is opgenomen. Na een veroordeling in 2015 tot zes maanden met uitstel wegens een poging diefstal werd het DNA van deze man opgenomen in de databank.

Na verder onderzoek en het inwinnen van advies van een forensisch adviseur werd het gerechtelijk onderzoek in augustus 2018 heropend.

De 54-jarige verdachte is dinsdag voorgeleid bij de onderzoeksrechter in Antwerpen en na dat verhoor is de vijftiger aangehouden. De raadkamer beslist op maandag 15 oktober over de verdere aanhouding.

 

Contact: communicatiecel parket Antwerpen