Persbericht - Antwerpen - Vijf aanhoudingen in onderzoek naar mensenhandel en - smokkel

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft dinsdag vijf mannen aangehouden in een onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen naar een internationale mensenhandel en - smokkel.

 

Het onderzoek naar deze Afghaanse criminele organisatie werd vorig jaar eind vorig jaar opgestart. Slachtoffers zijn mensen uit Afghanistan en Pakistan die over het vaste land of over zee naar Europa werden gesmokkeld.

Als de slachtoffers in ons land aankomen, maar niet meer over voldoende financiële middelen beschikten, zouden ze gedwongen worden om via illegale activiteiten hun smokkelschulden af te lossen. Het gaat onder meer om de handel en verkoop van verdovende middelen.

In het onderzoek van FGP Antwerpen blijkt dat TikTok de belangrijkste tool was waarmee verdachten, slachtoffers en ook de leidinggevende figuren met elkaar communiceerden. De speurders konden de Belgische tak van de organisatie in kaart brengen.

De onderzoeksrechter heeft opdracht gegeven om dinsdagochtend negen huiszoekingen te laten uitvoeren op adressen in Antwerpen, Lier en Lommel. Daarbij konden zes verdachten opgepakt worden. Intussen werden vijf van hen voorgeleid en aangehouden. Het gaat om Afghanen van 22, 23, 24, 27 en 29 jaar.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten