Persbericht - Antwerpen - Vijf arrestaties in drugsonderzoek

De Federale Gerechtelijk Politie Antwerpen heeft vanochtend 5 arrestaties uitgevoerd tijdens een gecoördineerde actie in een gerechtelijk onderzoek.

Het onderzoek startte in september 2019 naar aanleiding van verdachte contacten die een 46-jarige havenarbeider uit Zwijndrecht onderhield met gekende criminelen.

Uit het verdere onderzoek van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen bleek dat de havenarbeider betrokken zou zijn bij de invoer van containers met cocaïne uit Zuid-Amerika en kwam aan het licht dat in oktober 2019 een invoer met eindbestemming Nederland gelukt zou zijn.  Er konden duidelijke bindingen aangetoond worden met meerdere Nederlandse criminele organisaties.

Zo konden directe linken gelegd worden naar een woonwagenkamp in het Nederlandse Oss. Dit kamp kwam eerder naar voor in gerechtelijke onderzoeken in Nederland naar aanleiding van betrokkenheid bij bijvoorbeeld grootschalige drugs- en wapenhandel en afrekeningen in het milieu.

Tijdens het onderzoek kon deze organisatie in verband gebracht worden met een inbeslagname op kaai 1700 op 9 april 2019 van 315 kilo cocaïne die verstopt zat tussen klei.

Vanochtend werd een 10-tal huiszoekingen uitgevoerd in België (Antwerpen, Beveren, Hamme, Hemiksem, Kallo, Kapellen en Zwijndrecht) en één in Nederland (Putte). Vijf mensen zijn gearresteerd: het gaat om mannen van 35, 35, 44, 46 en 56 jaar. Tijdens de zoekingen werden verschillende cryptofoons, twee voertuigen, één motorfiets en cash geld in beslag genomen.

De onderzoeksrechter beslist tijdens de voorleidingen of de vijf mannen worden aangehouden. Het gerechtelijk onderzoek wordt volop verdergezet.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen