Persbericht - Antwerpen - Vijf arrestaties in onderzoek naar aanslagen

In het dossier van verschillende aanslagen in april en mei vorig jaar heeft de raadkamer in Antwerpen vorige week de aanhouding van een vijfde verdachte bevestigd. Met die aanhouding zijn alle vijf verdachten intussen voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

Op 29 april vorig jaar werd er met een wapen geschoten op het raam van een tattooshop in de Oudemanstraat in Antwerpen. Later op 13 mei vorig jaar vond een ontploffing plaats aan de woning van eigenaar van diezelfde tattooshop in de Immerseelstraat in Antwerpen. De ontploffing werd veroorzaakt door een zwaar type vuurwerk, waardoor de deuren van de woning zwaar beschadigd werden. In de nacht van 19 op 20 mei vorig jaar vond er dan opnieuw een ontploffing plaats aan de tattooshop in de Oudemanstraat. Ook daar ging het opnieuw om een zwaar type vuurwerk.

Door het knappe speurwerk van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen konden vijf verdachten geïdentificeerd worden. Het leidde de speurders naar Nederland waar de vijf wonen. In samenwerking met de Nederlandse autoriteiten konden vijf mannen gearresteerd worden.

De afgelopen maanden werden ze uitgeleverd en aangehouden door de onderzoeksrechter. Het gaat om twee Nederlanders van 20 en 21 jaar, een 28-jarige Portugees, een 19-jarige Irakees en een 22-jarige Pool. Vier van hen zijn aangehouden in de gevangenis, de vijfde is vrij onder voorwaarden.

Mogelijk zijn de aanslagen te plaatsen als een wraakactie binnen het criminele milieu.

Het gerechtelijke onderzoek wordt verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen