Persbericht - Antwerpen - Vijf arrestaties in onderzoek naar drugstrafiek

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De afdeling drugs van de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft gisteren in opdracht van de onderzoeksrechter 14 huiszoekingen uitgevoerd in het kader van een groot dossier rond internationale drugstrafiek.

 

Het onderzoek is van start gegaan, toen er op 10 december 2020  twee Nederlandse voertuigen met 3 inzittenden werden onderschept op de Antwerpse ring. In één van de voertuigen vond de politie 250 kg cocaïne die verborgen zaten in een industriële reinigingsmachine.

 

Uit het verdere onderzoek bleek dat de cocaïne afkomstig was van een container die op een frauduleuze manier uit de Antwerpse haven werd gestolen. De container werd eerst naar een loods in Temse gebracht. Daar werd de cocaïne overgeladen naar de reinigingsmachine. Op het moment van onderschepping was de lading cocaïne op weg naar Nederland.

 

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke dienstverlenende criminele organisatie die ervan verdacht wordt bewust geëncrypteerde telefoontoestellen te verschaffen aan het crimineel milieu, zijn specialisten van politie erin geslaagd om de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken. Die data leveren elementen op in lopende dossiers. Ook in dit dossier konden de speurders mede dankzij de informatie uit Sky een beter beeld krijgen van de organisatie.

 

In totaal konden tijdens huiszoekingen in Berchem, Deurne, Hoboken, Grobbendonk, Rumst, Damme en Wilrijk 5 verdachten worden gearresteerd die in leeftijd variëren tussen de 25 en 48 jaar.

 

Onder de verdachten bevonden zich ook twee havenarbeiders, werkzaam in de Waaslandhaven. Tien verdachten zijn op de vlucht en zullen internationaal geseind worden.

 

Het parket van Antwerpen en van Oost-Vlaanderen en FGP Antwerpen willen de samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters in deze dossiers benadrukken. Mensen die anoniem informatie willen delen over gelijkaardige feiten kunnen dat doen op: www.Onzehavendrugsvrij.be.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten