Persbericht - Antwerpen - Vijf arrestaties in onderzoek naar invoer verdovende middelen

Bij een tussenkomst door de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen in een onderzoek naar de invoer van verdovende middelen zijn vandaag 5 verdachten gearresteerd. 

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke dienstverlenende criminele organisatie die ervan verdacht wordt bewust geëncrypteerde telefoontoestellen te verschaffen aan het crimineel milieu, zijn specialisten van politie erin geslaagd om de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken. Die data leveren elementen op in lopende dossiers, maar er komen ook nieuwe strafbare feiten aan het licht.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) heeft vandaag in opdracht van onderzoeksrechter vijf huiszoekingen uitgevoerd in Antwerpen, Deurne, Merksem en Wommelgem in het kader van een onderzoek naar invoer, uitvoer en vervoer van middelen. Vijf mannen van 23, 24 en 25 jaar zouden gelinkt kunnen worden aan de invoer van minstens 20 kilogram cocaïne.  Ze zouden daarvoor gebruik gemaakt hebben van SKY-communicatie. Bij de huiszoekingen werden 40.000 euro cash, luxehorloges en een geldtelmachine aangetroffen.

Twee verdachten van 24 en 25 jaar werden voorgeleid bij de onderzoeksrechter en kregen daarna voorwaarden opgelegd. 

Het parket van Antwerpen en Oost-Vlaanderen en FGP Antwerpen willen de samenwerking met de havenautoriteiten en terminaluitbaters in deze dossiers benadrukken. Mensen die anoniem informatie willen delen over gelijkaardige feiten kunnen dat doen op: www.onzehavendrugsvrij.be.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen