Persbericht - Antwerpen - Vondst wapenarsenaal

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen heeft twee weken geleden tijdens verschillende huiszoekingen een arsenaal met onder meer oorlogswapens aangetroffen in Weelde (Ravels). In het verdere gerechtelijke onderzoek zal onder andere onderzocht worden waarvoor de wapens gebruikt werden of zouden worden.

Het onderzoek ging van start op 5 oktober 2020 met de arrestatie van twee Fransmannen ter hoogte van een tolstation in het noorden van Frankrijk. In hun wagen werden een sporttas met vier kalasjnikovs, een vuurwapen, vier laders en 250 patronen gevonden. De eerste vaststellingen van dat Franse onderzoek brachten een duidelijke link met ons land naar voren, waarna het parket Antwerpen en de Federale Gerechtelijke Politie verwittigd werden.

 

Dat resulteerde onmiddellijk in verschillende huiszoekingen in Weelde (Ravels) en Borgerhout, waarbij de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft samengewerkt met PZ Kempen Noord-Oost en PZ Antwerpen. Het gaat onder meer om invallen in een garagebox en in twee appartementen.

 

Volgende voorwerpen werden aangetroffen :

 

·         21 vuurwapens type kalasjnikov, 9 laders type kalasjnikov en munitie op lader

·         6 handvuurwapens en laders in een sporttas

·         5 pistolen, 5 laders voor pistool en munitie

·         2 geluidsdempers

·         verschillende doosjes munitie en diverse losse munitie

·         gebruikshoeveelheden cocaïne

·         cocaïnepers

·         grote tas met gsm-toestellen (oa Blackberry’s) en sim-kaarten

·         148.850 euro cash geld

·         documenten met chemische formules en containernummers

 

Het parket Antwerpen opende intussen een gerechtelijk onderzoek voor de feiten die op dit moment gekwalificeerd zijn als vereniging van misdadigers, inbreuken op de wapen- en drugswet en witwassen.

 

Bij de invallen werden twee mensen met de Nederlandse nationaliteit gearresteerd. Het gaat om een 38-jarige vrouw en een 42-jarige man. De vrouw werd door de onderzoeksrechter aangehouden onder elektronisch toezicht. Die beslissing werd door de raadkamer in Turnhout op 13 oktober bevestigd. De man werd niet aangehouden.

 

Het Laboratorium voor Technische en Wetenschappelijke Politie (LTWP) heeft intussen het sporenonderzoek afgerond. De analyse van de sporen wordt verdergezet.  Het gerechtelijk onderzoek onder leiding van de onderzoeksrechter wordt verder uitgevoerd door FGP Antwerpen.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten