Persbericht - Antwerpen - Zes aanhoudingen in drugsonderzoek

De drugsafdeling van de Federale gerechtelijke politie van Antwerpen heeft afgelopen week een Britse criminele organisatie kunnen ontmantelen die betrokken zou zijn bij internationale en grootschalige drugtrafiek.

In deze fase van het onderzoek lijkt het erop dat een groep Britse criminelen grote ladingen cocaïne zou verhandelen. De cocaïne zou de haven van Antwerpen binnengesmokkeld zijn. Opvallend is dat zij gebruik maken van woningen die verhuurd werden via Air B&B of Booking.com. De woningen werden gebruikt als tijdelijke uitvalsbasis en als opslagplaats voor de ladingen cocaïne.

Naar aanleiding van verschillende huiszoekingen in opdracht van de onderzoeksrechter in Antwerpen konden de speurders eerder deze week in een huurpand in Kalmthout ongeveer 580 kg cocaïne onderscheppen. In een huurappartement in Sint-Niklaas werden 98 ingetapete pakken cocaïne gevonden die klaarstonden in reiskoffers.

Samen met behulp van de lokale politiezones Grens en Sint-Niklaas kon de Federale Gerechtelijke Politie 6 Britse mannen, afkomstig van de regio rond Londen, arresteren. De mannen zijn tussen de 25 en 43 jaar oud. De onderzoeksrechter heeft hen onder aanhoudingsmandaat geplaatst. De raadkamer heeft de aanhouding van 5 van hen vrijdag bevestigd, de zesde verdachte verschijnt dinsdag voor de raadkamer.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen