Persbericht - Antwerpen - Zes aanhoudingen in gerechtelijk onderzoek naar invoer van cocaïne

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft zes verdachten aangehouden in een gerechtelijk onderzoek naar de invoer van cocaïne via de haven van Antwerpen.

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) heeft donderdag verschillende huiszoekingen uitgevoerd in Berchem, Deurne, Etterbeek, Hoboken, Jette en Sint-Pieters-Woluwe. De zoekingen kaderen in een onderzoek naar de grootschalige invoer van cocaïne. De cocaïne zou ingevoerd worden via de haven van Antwerpen en via koeriers verdeeld worden naar verschillende Europese landen na een opslag op locaties in de buurt van Antwerpen. Bij de verdere verdeling zou de cocaïne vervoerd worden in verborgen ruimtes van auto's.

Bij de zoekingen konden negen mensen worden gearresteerd. Ze werden verhoord door de politie en voorgeleid bij de onderzoeksrechter.

De onderzoeksrechter besliste om zes verdachten, zes mannen tussen 28 en 55 jaar, onder aanhoudingsmandaat te plaatsen op verdenking van invoer en vervoer van verdovende middelen in vereniging. Ze verschijnen in de loop van volgende week voor de raadkamer. Het onderzoek wordt verder gezet onder leiding van de onderzoeksrechter.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten