Persbericht - Antwerpen - Zes aanhoudingen in onderzoek naar criminele drugsorganisatie

Tijdens een gecoördineerde actie heeft de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen donderdag en vandaag 13 huiszoekingen uitgevoerd in de entourage van een 34-jarige man die momenteel in de gevangenis van Antwerpen zit.

 

De dertiger zit in voorhechtenis in een ander gerechtelijk onderzoek rond het organiseren van grootschalige smokkel van drugs via de haven van Antwerpen.

Dit gerechtelijk onderzoek werd gestart, nadat er informatie kwam dat de dertiger erin zou geslaagd zijn om zijn criminele activiteiten verder te zetten vanuit zijn cel. De speurders ontdekten dat hij zijn opdrachten uitdeelde en zijn medeverdachten aanstuurde met een binnengesmokkelde gsm.

Enkele medeverdachten zijn familieleden van de hoofdverdachte.

Er werden in totaal 13 huiszoekingen uitgevoerd in opdracht van de onderzoeksrechter : 11 in het arrondissement Antwerpen (Aartselaar, Antwerpen, Berchem, Hove, Kontich, Wilrijk), 1 huiszoeking in Sint-Niklaas en 1 huiszoeking in Heusden- Zolder. Daarbij werden in totaal 7 mensen gearresteerd: twee vrouwen van 26 en 58 en vijf mannen tussen 21 en 67 jaar.

In de cel van de hoofdverdachte werd een gsm gevonden die verstopt zat in een DVD-speler.

FGP kon beslag leggen op 400.600 euro cash geld, juwelen, luxehorloges, twee voertuigen en twee historische wapens. In de haven van Blankenberge werd een boot in beslag genomen, die mogelijk gebruikt werd op zogenaamde drop off ladingen op zee te recupereren.

Voor de tussenkomst heeft de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen samengewerkt met DSU, drugshondengeleiders, PZ Antwerpen, CIK, douane en 11 Bataljon Genie Burcht.

De onderzoeksrechter heeft 6 mensen onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.  

Contact : communicatiecel parket Antwerpen