Persbericht - Antwerpen - Zes arrestaties in dossier money drops

De Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen heeft begin maart zes mannen opgepakt in een dossier rond zogenaamde money drops.

Tijdens een gerechtelijk onderzoek naar een mogelijke dienstverlenende criminele organisatie die ervan verdacht wordt bewust geëncrypteerde telefoontoestellen te verschaffen aan het crimineel milieu, zijn specialisten van politie erin geslaagd om de geëncrypteerde berichten van Sky ECC te kraken. Die data leveren elementen op in lopende dossiers, maar er komen ook nieuwe strafbare feiten aan het licht.

Op die manier zijn adressen in Antwerpen en Schilde in beeld gekomen waar criminele gelden tijdelijk werden opgeslagen. Op 3 maart  greep de Federale Gerechtelijke Politie (FGP) Antwerpen in. In twee appartementen aan de IJzerlaan werd bijna 293.000 euro cash gevonden, in een huis in Schilde nog eens 55.000 euro cash. Tijdens de zoekingen werden ook een geladen pistool en verschillende telefoontoestellen, vermoedelijk cryptofoons, in beslag genomen. Het lijkt er op dat deze organisatie zich bezighield met grote geldtransacties binnen het criminele milieu.

De feiten zijn gekwalificeerd als witwas en deelname aan een criminele organisatie.

De onderzoeksrechter heeft de zes mannen tussen 31 en 46 jaar van Servische, Macedonische, Albanese en Slovaakse nationaliteit op 5 maart aangehouden. De raadkamer heeft de aanhouding van de zes op 10 maart bevestigd. Een verdachte tekende beroep aan. Dat beroep is vandaag ongegrond verklaard.

Het gerechtelijk onderzoek wordt verdergezet.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen