Persbericht - Antwerpen - Zeven Nederlanders met wapens aangehouden

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De onderzoeksrechter heeft vandaag zeven Nederlanders aangehouden. Ze werden dinsdagavond klemgereden op de Ijzerlaan in Antwerpen. Ze hadden drie handvuurwapens bij zich. Een mogelijke piste is dat ze een inbeslaggenomen partij cocaïne wilden recupereren.

 

De douane ontdekte dinsdagnamiddag een partij cocaïne in een container die op een schip dat was aangemeerd aan kaai 1742. Om praktische redenen werd de container naar een loods in Kalmthout gebracht, waar de pakken cocaïne dan gelost werden uit een deklading sojameel. In een eerste telling bleek het om een partij van liefst 10 ton cocaïne te gaan.

De partij werd daarna onder begeleiding van politie weggebracht en in afwachting van de vernietiging tijdelijk op een locatie opgeslagen. Niet veel later daagden gewapende mannen op in Kalmthout. Een aanwezige man werd daar door enkele gewapende mannen bedreigd, maar uiteindelijk vluchtten de aanvallers terug weg in een camionette.

De politie werd gealarmeerd door het slachtoffer en er werden meteen extra veiligheidsmaatregelen genomen. Onder meer werd het Snelle Responsteam (SRT) van PZ Antwerpen aangestuurd. SRT kon dinsdag rond 20.45 uur een verdachte camionette met Nederlandse nummerplaten klemrijden op het kruispunt van de Noorderlaan en de Ijzerlaan. Zeven mannen tussen 22 en 35 met de Nederlandse nationaliteit konden gearresteerd worden. In het voertuig werden drie handvuurwapens gevonden.

Na de verhoren en voorleidingen heeft de onderzoeksrechter hen onder aanhoudingsmandaat geplaatst.

De feiten zijn gekwalificeerd als diefstal met geweld met verzwarende omstandigheden, poging diefstal met geweld met verzwarende omstandigheden, inbreuken op de wapenwet, lidmaatschap criminele organisatie en wederrechtelijke vrijheidsbeneming.

De raadkamer in Antwerpen beslist volgende dinsdag over hun verdere aanhouding en intussen loopt het gerechtelijk onderzoek volop verder.

Het onderzoek naar de invoer van de partij cocaïne wordt gevoerd onder leiding van parket Dendermonde.

Contact : communicatiecel parket Antwerpen 

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten