Persbericht - Antwerpen - Zeven verdachten verwezen naar correctionele rechtbank voor handel in cocaïne en cannabis

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

De raadkamer in Antwerpen heeft zeven verdachten verwezen naar de correctionele rechtbank. De verdachten zouden verantwoordelijk zijn voor het overgooien van cocaïne en cannabis in de gevangenissen van Antwerpen, Merksplas en Tongeren.

De recherche van PZ Antwerpen startte eind oktober 2022 een onderzoek na inlichtingen over een oproepnummer dat gebruikt wordt door een organisatie die drugs binnen gooit in de gevangenis. Tijdens het onderzoek kwam een criminele organisatie in beeld die diverse contacten had met gedetineerden vanuit hun cel. De gedetineerden plaatsten hun bestelling bij de hoofdverdachte die het pakket klaarmaakt en uitstuurt naar een medewerker, die op zijn beurt, het pakket de gevangenis binnen gooit.

Op 16 februari werden er in het kader van het onderzoek twee huiszoekingen uitgevoerd in Berchem en Deurne waarbij er in totaal 55 gram cocaïne, 1864 gram hasj en 3615 euro cash geld in beslag werd genomen. De zeven mannen, tussen 22 en 33 jaar oud, werden geïdentificeerd.

Gisteren verschenen de verdachten voor de raadkamer, die besliste om hen te verwijzen naar de correctionele rechtbank. Zij zullen zich later moeten verantwoorden voor handel van cocaïne en cannabis in vereniging.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen

Parketten van de procureur des Konings Antwerpen
Persberichten

Ander Persberichten