Persbericht - Antwerpen/Mol - twee nieuwe spuwincidenten

De afgelopen dagen heeft het parket Antwerpen opnieuw twee zogenaamde coronaspuwers voorgeleid. Het gaat om een 33-jarige man uit Mol en een 21-jarige vrouw uit Borsbeek.

Op donderdag 18 juni trof een interventieploeg van de lokale politie Balen-Dessel-Mol in de De Biststraat in Mol een voertuig aan met twee inzittenden die onder invloed waren van alcohol en cannabis. Toen één van de betrokkenen, een 33-jarige man uit Mol, na afloop van de controle zich verder wou verplaatsen met een ander voertuig werd hij, gezien zijn geïntoxiceerde  toestand, opnieuw aangesproken door de agenten. Daarop reageerde de man verbaal agressief en slaagde hij erin in het aangezicht van de agenten te spuwen.

Tijdens zijn arrestatie moest hij omwille van zijn weerspannig gedrag overmeesterd worden, zodat hij kon overgebracht worden naar de cel. De verdachte werd aangehouden en voorgeleid door de onderzoeksrechter. Hij werd aangehouden onder elektronisch toezicht. Vandaag verschijnt hij voor de raadkamer.

De onderzoeksrechter in Antwerpen heeft maandag een 21-jarige Nederlandse onder aanhoudingsmandaat geplaatst voor diefstal en voor het verspreiden van schijnbaar gevaarlijke stoffen.

De vrouw zou juwelen hebben gestolen. Tijdens een zoeking op haar tijdelijk verblijf in Borsbeek werden die juwelen ook teruggevonden. Tijdens haar arrestatie door agenten van PZ Minos verzette ze zich hevig en daarbij zou ze ook naar de agenten hebben gespuwd.

Het parket tilt zwaar aan deze asociale en ontoelaatbare acties en treedt streng op tegen deze feiten. 

Contact: communicatiecel parket Antwerpen