Persbericht - Arendonk - 36-jarige verdachte gevat na dodelijk ongeval met vluchtmisdrijf

Een 31-jarige fietser uit Arendonk is gisterenavond om het leven gekomen na een aanrijding met een Citroën Berlingo in De Valken in Arendonk. De 36-jarige aanrijder pleegde vluchtmisdrijf, maar kon anderhalf uur later, net over de grens, gearresteerd worden.

 

Het ongeval gebeurde rond 18.30 uur. Het slachtoffer reed in de richting Oud-Turnhout in De Valken in Arendonk. Volgens getuigen week een auto uit en raakte de fietser. De bestuurder zou volgens verschillende getuigen zijn uitgestapt, maar besliste daarna toch om door te rijden. Het slachtoffer is ter plaatse aan zijn verwondingen overleden. Het parket Antwerpen heeft meteen een verkeersdeskundige aangesteld om de omstandigheden te onderzoeken.

De politie kreeg van een getuige de melding van een zwaar beschadigde Citroën Berlingo die op de snelweg naar Nederland reed. Via het ANPR-netwerk kon ook een nummerplaat gelinkt worden aan het voertuig en kwam een 36-jarige Belg in beeld. De man is recent verhuisd naar Nederland. Het parket Antwerpen heeft de Nederlandse Officier van Justitie op de hoogte gebracht. Dankzij de samenwerking met de Nederlandse autoriteiten kon de 36-jarige man rond 20 uur gearresteerd worden.

Het parket Antwerpen heeft een onderzoeksrechter gevorderd voor het dodelijke verkeersongeval met vluchtmisdrijf en er zal om de uitlevering van de dertiger verzocht worden.

Contact: communicatiecel parket Antwerpen